adventsmys

Jiiaaaha....vi lyckades!
Vi har alltså fått till advent här hemma;).

Riktigt julstädat har det blivit i alla tre ungarnas rum.....det var välbehövligt kan jag säga (och skönt att det är gjort!).
Men det tog en vecka för min del att städa dem.....ett rum itaget och en massa vila emellan.Det var nån dag här i veckan jag inte var ifarten alls.Patrik har hjälpt till när han har varit hemma å Viktors rum skulle inte alls blivit städat om inte Patrik haft ledig dag igår.
Nere har han putsat fönstren så det är gjort innan gardiner o stakarna/stjärnorna åkte upp:)
Jag har sagt det förr...och säger det igen : jag vet inte vad jag skulle göra utan min man?! ♥

Nu är det alltså bara att mysa på här hemma.....och smyga upp mer o mer tomtar eftersom, en del har fått kommit fram redan;)

Jag måste bekänna att vi har t.o.m redan tjuvat med att tänt första ljuset!!!
Imorgon börjar Patrik klockan 05.00 och Matilda o jag (kanske Linn blir med oxå) drar till Falun för handboll redan 07.15.....så nån speciell första adventfrukost blir det inte här.Istället blev det adventsfika ikväll.....glögg,must,coca cola,adventskaka,muffins,pepparkakor och skumtomtar...åsså första ljuset då:)

Nu tar jag huvudvärken och min onda kropp och myser ner mig i soffhörnet o kikar på Så mycket bättre och hoppas vara alert imorgonbitti!

         
 

                             


      


Hockeyvåldet....

Ikväll har tjejerna,jag och pappa varit på hockey.
Min brorson spelar i Hofors (div 2) och ikväll var det match på Läkerol Arena så vi tänkte passa på att kika;)
Motståndet var lite väl svårt.Det rann iväg lite i första perioden men sen kom Hofors in i matchen något bättre, men de räckte inte till.Men det var skoj att kolla på N en gång, blir sällan nu för tiden, det var mer när han var mindre.Han gjorde en toppenmatch idag tycker faster;)
Jag är iofs "partisk" men han blev utnämd till bäste spelare i Hofors, så jag tycker nog rätt;D

Det som tog bort mycket av glädjen att kolla på match var att vi fick bevittna det omtalade hockeyvåldet på nära håll ikväll:(
I mitten på tredje perioden åker en Hoforsspelare på en galet ful tackling mot sargen....man ser direkt att det gick illa.
Jag kan inte förklara känslan i kroppen när man ser hur smällen tar.....så jä**a otäckt!!
Jag blir kall o varm omvartannat.Alldeles darrig när man ser hur han ligger där avtuppad.Det ropas i högtalarna efter sjukvårdare.De lägger honom i framstupa sidoläge och jag bara känner att hade det varit N som legat där...då hade faster svimmat, det var sjutton nära nu oxå!

Efter ett tag ser vi i alla fall att han rör på sig....tack o lov!
När ambulansen ska lasta in honom reser han sig upp innan han tar plats på båren....ett gott tecken i alla fall!


Men den här debatten om våldet på hockeyrinkarna lär fortsätta......


vill njuta

Slappar i soffan och kikar på halv åtta hos mig och blir sugen på att få sitta o äta fin mat;)

Jag har länge nu längtat efter rätt många saker...men de har alla med livsnjutning att göra!

Just att få sitta på en restaurang(eller möjligtvis hemma hos nån som på tvprogrammet då) och äta god mat..inte sån vardagsmat jag äter annars..skulle jag vilja göra.
Jag kände ett stick av avund( men inte särskilt allvarligt menat) i lördags när Patrik åkte iväg på personalfest medan jag utfodrade fem ungar här hemma;)
Just den här tiden när man hör att många gör roliga saker med jobben som lite julavslutningar känns det extra jobbigt att inte höra till nåt jobbgäng.........

Jag längtar ibland bara efter att gå hemifrån för nån timme.....jag har t.o.m känt att jag skulle vilja sätta mig på den lokala pizzerian med några glada människor, dricka lite vin och lyssna på nån trubadur eller så.....det är inte ett ställe jag liksom längtat till förr - är jag desperat på nåt vis?!?? ;D

Då jag lyssnar på Ugglas Trubaduren känner jag att  Åh jag vill sitta natten lång på en strand( eller jag kan sitta var sjutton som helst jag) och bara njuta av härlig samvaro, allsångsvänlig musik, massor med prat och tokskratt....

Ja ni ser...jag har en längtan efter skoj, mys, samvaro nu!

Men en hel del har jag faktiskt framför mig att längta till!!

Ska ju till Stockholm nästa helg med syster yster och hälsa på våran ex. svägerska;)
En spakväll med några vänner har jag sen att njuta av!
En tjejkväll med paketspel och mys ser jag oxå fram mot=)

Den där natten på en strand får jag nog ta på Rhodos nästa höst då det är meningen att jag ska dra iväg en vecka utan la familia;)

Förövrigt njuter jag ju hemma med man och barn medan jag drömmer om de här grejerna....och det är ju inget jag vill välja bort.....jag älskar det ♥
Men jag vill varva det lite mer med andra roligheter.....bara så där ändå, för att förgylla det hela;)                             



                             
                                                                                                          

          http://www.youtube.com/embed/Mdmupbj1e8o

prioriteringar

Städa städa varje fredag åsså varje jul.....för det tycker jag är kul!

Det där med fredagsstäda roar mig inte nämnvärt....men just den här tiden när det drar sig mot advent känner jag att det är så mysigt att få ha det extra rent o städat när stjärnor o annat ska upp;)

För det första har jag missberäknat det hela kom jag på....jag tänkte att om jag börjar nästa vecka med att sakta o lite i taget beta mig igenom huset har jag två veckor på mig till första advent.....fel av mig- tiden går fortare än jag hinner med;)

Jag tänkte nu att jag skulle kört igång lite uppe.....men hur i hela friden ska det gå till?!?
Orken är ju slut innan jag börjat!
Idag hade det ju passat rätt bra att feja på lite...om det inte vore för ryggen som värker.
Jag gick ut i solen på en lång jobbig men väldigt skön promenad istället, och sen blev det ett hett bad för att mjuka upp kroppen lite;)
Sen har jag liksom gjort nog för idag...om vi inte räknar middagsmaten då, eller kanske nån start av en maskin tvätt - detta nödvändiga onda:)

Det känns lite svårt att i tanken få till adventsstädningen.....
Måste ju planera in det när jag inte har något dagarna efter eftersom jag vet med mig att det är kört ett tag sen.
Städa ett rum....vila tre dagar....städa ett rum....vila tre dagar.....hm  då har nog nästan julen passerat redan när jag är klar.
Och några promenader kan jag knappt njuta av om jag siktar in mig på städningen.....för att orka både promenad och städning är för mig bara en dröm.
Jag sa till Patrik när vi gick idag att jag önskar att en promenad skulle ha samma effekt på mig som på många andra : att man blir piggare av att ta sig ut en runda!
Jag blir helslut jag och det krävs vila efteråt.
Skillnaden mellan promenader och städning är att städar jag så mår jag urkasst i kroppen i flera dagar, men efter en promenad krävs vilan just då...jag blir oftast inte sämre dagen efter:)

Som tur är är jag ju av den sorten som vet att det blir jul även om jag inte städar ihjäl mig...jag tar till mitt knep när det närmar sig : lite Ajax på ett fat bakom soffan så luktar det jul!!
Och jag har ju Patrik som sköter det mesta här hemma...så även den vanliga städningen.
MEN det ÄR en speciell känsla att sitta o mysa med glögg o pepparkaka i ett riktigt städat hus med stakar o stjärnor i fönstren!
Vi får väl se om jag får oanade krafter från nåt håll....juletid brukar kunna ha den effekten på mig =)

                        städa eller promenera?    

gymnasiefunderingarna fortsätter....

Vi har ju en här hemma som går med gymnasievalstankar.
Linn är inte på det klara än med vad hon ska välja......vi var ju på de kommunala gymnasieskolornas informationskväll för ett antal veckor sedan.
Då var hon intresserad av fyra program som vi lyssnade på info om.Nu låter det som hon har plockat bort ett program...kanske två, av dem.
Ikväll är Borgarskolans öppethus och eftersom ett av de aktuella programmen finns där ska vi in och kika.Borgis är för mig främmande mark....har aldrig satt min fot på den skolan så det ska bli spännande;)
Det kan ju vara bra att få känna/kika på skolan innan man väljer också...du kan ju faktiskt känna att nej här vill jag inte gå bara du kommer in i en byggnad....eller wow här skulle jag vilja gå;)
Nästa vecka håller Polhemsskolan öppet hus så då ska vi hälsa på där, men den skolan känns i alla fall bekant.Där går ju Viktor, och vi har varit där på infokvällar och möten.
Någon annan skola blandar vi inte in...det är svårt nog att välja ändå, så vi håller oss till de som Linn är mest sugen på.
Vi kan inte råda Linn till annat än att välja det hon känner mest för.Gå efter magkänsla eller vad hjärtat säger.
Det är inga lätta val, men heller inga livsviktiga...allt går att rätta till om det inte känns bra.
Hon måste göra valen, men vi kan hjälpa till genom att följa med på dessa kvällar och vara ett bollplank om hon vill diskutera funderingar.
 
           
                                             Borgis.....

      
                                      .......eller Polhem

                                       - Det är frågan!


Är jag för negativ?

Denna bild ska såklart symbolisera nåt positivt....
att man ska göra sig av med negativa människor....för sin egen skull.

    
Men jag kan inte låta bli att vända på det lite.....
Är det där för jag blir mer och mer ensam???
Är jag en negativ människa...fast jag jobbar så hårt för att försöka vara positiv??

Ja, det kanske är så jävligt!
Mina "vänner" verkar ju inte orka med mig.
Jag är ju inte den man väljer att göra roliga saker med..inte den man ringer till och föreslår att hitta på nåt ...så något måste det ju bero på.

Jag försöker verkligen vara positiv, men visst.... när jag träffar någon som jag tänker att faktiskt är min vän så kan jag ibland känna behovet att få säga hur det faktiskt är...försöka förmedla hur min vardag är.
Kanske just för att jag annars hela tiden skjuter undan mitt mående?!

Jag bråttas med väldigt mycket tankar hela tiden!
Hur uppfattas jag av andra? just det man ju helst ska skita i....var dig själv och vill inte dina vänner ha dig för den du är så är det inte dina vänner.....
Kanske går att tänka så om man har ett umgänge som fungerar...men jag märker ju att om jag spelar någon jag inte riktgit är så blir jag mer accepterad.
En annan fundering är hur tänker folk egentligen om att jag inte jobbar??
Mitt mående syns ju inte utanpå...och eftersom jag ju oftast sätter på mig den glada masken så finns ju inte en chans att någon ska veta hur jag mår (kanske oxå därför jag ibland känner att jag vill förklara hur jag mår), och då kan jag tänka att det funderas en hel del på varför jag inte jobbar!
Och där sitter mycket av mina problem i huvudet.....jag är ju livrädd att folk ska tro att jag egentligen inte vill jobba....att jag är en lat jäkla gnällspik!

Släpp de där tankarna! försöker jag säga till mig själv....men det är så svårt!

Eller så förstår folk mycket väl hur jag mår...det kanske är det som skrämmer??

Nu är det höst, mörkt och lite trist......jag njuter av min familj, tänder ljus ser på tv och spelar kort, kikar på mina idrottande ungar.
Men jag känner att det inte räcker!
Jag längtar så oerhört efter att bara sitta o tjattra med några tjejer o pimpla lite vin...eller bara en fika;)
Ibland ser jag på fb att några åker iväg o gör så skojiga saker...typ kikar på nån mässa eller utställning.
Jag vill oxå:) Men har hamnat i nån osäkerhet när det handlar om att ringa mina "vänner" och föreslå saker....efter som jag inte är den de väljer att föreslå saker för känns det konstigt att jag ska ringa...jag vill absolut inte att nån ska följa med mig bara för att jag frågar och de vill vara snäll...jag vill på nåt fjantigt sätt vara ett val någon gjort på egen fri vilja:)

Ja men ni hör....jag har ju funderingar som nån 10-åring eller så!
Och jag har säkert skrivit dessa tankar flera gånger förr.....men de fylls hela tiden på i skallen och måste få komma ut!

Läste häromdagen att en av mina fb-vänner hade drömt att hon sålde självförtroende och självkänsla.....
Jag borde vara först i den kön:)



Farsdag

Så är de nu firade...alla mina "farar" =)

Först och främst han som är far till mina barn..alltså den bästa av de alla..han fick först frukost på säng.Vi lyckades dock inte hinna innan han vaknade...men han försökte låtsassova bra;)

Sen blev det förmiddagsfika här hemma med svärfar/farfar på besök så han blev oxå lite uppvaktad;)

Då det var jobbardag för husets far och sonen var borta hos kärestan sin blev det tre tjejer som åkte till Lingbo och firade far och morfar=)

Efter fika,kortspel och en liten prommis med hunden åkte vi vidare mot Söderhamnstrakten för att hämta hem sonen och hans flickvän.
Där fick Mr Mc Donald bjuda på mat...eller bjöd gjorda han iofs inte...jag fick betala- men slapp laga maten:)
Tror det var lite av en turdag idag....när vi just beställt vid kassan kom ett busslast med ungdomar...en dubbeldäckare med 53 hungriga personer....det blev en aning kaotiskt...men det klarade vi oss ifrån - ibland är ju turen med en;)

Sen var det skönt att landa i tv-soffan är vi kom hem......

En helg har gått igen....en ny vecka är redo att köra igång!


              
              Fikabrickan är dukad med flagga och den obligatoriska kalasljusstaken
                              den gjorde Viktor eller Linn, som bra liten
                             och sen har den varit med på varje firande.

              
                                          Pappan kollar in sin present
                         .....undrar hur många pappor som fick den idag? ;)


hemma i soffan

Jag som gillar min soffa skarp känner mig inte riktigt nöjd att ligga här just den här helgen.....

Syrran o jag skulle ha varit ner till Stockholm till våran ex. svägerska och hälsat på, men tyvärr blev hennes pappa sjuk o hamnade på sjukhus så vi ställde in det.
Det är ju sånt som tyvärr händer så jag har full förståelse, och är inte alls besviken på just det som hänt, utan mer på att jag inte fick släppa allt här hemma för en helg....känner att jag är i behov av det;)
Men vi har bara skjutit fram vår helg några veckor...så jag har det ju framför mig;)

Istället fick jag kolla på Viktors innebandymatch igår...och det hade jag ju inget emot!
Det blev tyvärr en start vi helst vill slippa...eller det var tom. före matchstart.
Under uppvärmningen springer två Forsbackakillar ihop, det resulterar i att den "minsta" av de blir knockad av den andras axel under hakan flyger upp i luften o landar sen rakt bakåt...bakhuvudet var det första som som fick ta smällen....riktigt otäckt!!
Efter ett försök att resa sig blev han liggande kvar på plan.....pappa hämtades och ambulans tillkallades.
En kraftig hjärnskakning med minnesförlust var utlåtandet....men han är hemma igen och tycks må efter omständigheterna "rätt okej"....tack och lov!

Sen när matchen väl kunde komma igång fick vi se en väldigt skojig, spännande sammandrabbning som slutade med seger för våra grabbar=)

Idag har jag fått vara barnvakt åt småkusiner till våra barn...det skulle tjejerna fixat själv annars, men som sagt fick jag vara med idag..och det har jag inte heller något emot!
Det var lilltjejen som skulle vara här, men under eftermiddagen blev också hennes storebror som var hos farfar kusinsugen så då kom han oxå.
En mysig dag...men jisses vad trött jag blir...fast det går hur bra som helst att ha de!
Det är ju än en gång bara att acceptera den situation jag nu är i och gilla läget....och det går ju an att ta slut så här när det bara är nån gång ibland.....det är helt klart värt det ♥

Men jag tänker tanken att jag skulle fått fibromyalgin mycket tidigare....då hade jag inte haft mina tre ungar...det är jag säker på.Det hade aldrig funnits kraft o förmåga till det då....hemska tanke!!
Men tack o lov så har jag ju nu min tre ungar som jag är så nöjd med...inga fler planeras så jag behöver inte välja bort nåt=)

Imorgon är det alla FARSors dag!!
Vi ska fira den bästa av de alla...nämligen mina barns pappa innan han ska iväg o jobba imorgon.
Sen drar jag upp till Lingbo till min egen, som inte heller går av för hackor;)
Alltså även imorgon ska jag göra nåt jag inte skulle gjort om jag varit i Stockholm....men som jag absolut inte har något emot:)

Alltså...summa sumarum den här helgen...jag hade gärna varit borta, men har inget direkt emot att vara hemma:) 

              
                                 
                                  


förslappad

När barnen var små läste vi väldigt mycket böcker.En av favoriterna var om pappan som växte fast på en stol.......

Snart är det jag som har samma problem, eller mina blir nog en aning värre!?
Jag tillbringar nämligen så mycket tid i soffan så snart sitter den nog fast längst med hela min baksida....så snart traskar jag runt med en stor, lång soffa med både hörndel och divan, på ryggen =o

Nej men allvarligt....det är inte kul att vara hemma dag ut och dag in:(
Igår kom jag på mig själv med att ha tittat på TV shop en halvtimme, utan att ens tänkt på vad jag kikar på!

Värre kanske det känns för att jag inte har nå vidare dagar nu heller....
sjukkänslan gnager i kroppen, klen så fort jag gör något...och då är det så lätt att stanna i soffan med datorn på magen och fjärrkontrollen bredvid mig.
Men som vanligt är den bästa lösningen för mig att faktiskt hålla igång lite lagom.

Idag har jag bestämt mig för att inte fastna i soffan (och ändå ligger jag här nu).

Men det ska bli matinköp på den rörigaste affären i närheten idag....de bygger ju nämligen om där vi brukar handla, så man springer varv på varv och bara letar efter det man ska ha...urjobbigt!
Vi har styrt kosan till en butik västerut istället nån gång nu....men idag blir det till att virra runt o leta varor, för självscanningen vinner!
En väldigt bra uppfinning som någon smart rackare kommit på!!
Varje gång vi går och handlar tittar jag på de som inte använder självscanningen och undrar varför man inte gör det?! Det jag har svårast för vid storhandlingar är köerna och packningen efteråt....när det ligger ett berg av varor på bandet och jag inte vet hur jag ska orka få ner det i kassarna.Det slipper jag ju med scanningen....packat och klart!! =)

Så idag blir det förhoppningsvis lite fart på mig....har börjat knåpa ihop matlista, och inköpslista.
Funderar på om jag ska ta en prommis innan jag kör igång....men det är svårt det där!
Finns det krafter kvar till att handla om jag tagit en promenad??
Det måste ju tas lite risker här i livet har jag hört så jag ska nog ta en runda i Forsbackas vackra omgivning innan jag tar många rundor bland hyllorna på Coop:)


                                           

saknar....

Allahelgonahelg...

Tid till saknad och tankar till de som lämnat oss.
Ja, nog tänker jag på mamma..och saknar henne - men det gör jag ju varje dag!!

Jag tycker bara det känns jobbigare på nåt vis den här helgen.....

I fredags var vi upp till kyrkogården här i Forsbacka och tände ljus.
Idag ska vi åka upp till Lingbo.
Vi ska äta tillsammans uppe hos pappa...alla det passar....det är väldigt sällan vi träffas alla samtidigt nu för tiden.
Det var en sak sam mamma älskade.....att ha alla hemma samtidigt!
Och idag ska vi vara många där....men inte hon(i alla fall inte fysiskt närvarande). Jag kan inte sluta tycka att det är så fruktansvärt overkligt!!

Jag vill fortfarande få känna mamma nära...en kram, en puss på kinden - jag känner hur hon kändes..hur hon luktade.

Jag ser henne med en arm runt något av barnbarnen mysandes i soffan....varför ska de aldrig mer få en mormorkram??

Jag önskar så att gå gå på stan med henne och ta en fika.

Jag vill få åka till mamma och bli bjuden på mat.

Jag vill ha henne här...mysandes med oss.

Istället åker jag idag till minneslunden och tänder ljus....och tänker på min älskade mamma - idag som alla andra dagar ♥ 


              
                       jag tror Chippen längtar efter att mysa med matte oxå;)


mitt i lovveckan

Men så vi njuter av höstlov den här veckan;)
Till och med mannen har ju varit ledig i flera dagar, och det är ju bara så härligt!

I Måndags åkte Patrik ,jag och båda tjejerna till Lager 157 i Sågmyra,Dalarna och handlade lite kläder......bäst med den turen är att det är en trevlig utflykt, sen kommer shoppingen liksom på köpet;)
Vi har våra traditioner när vi åker dit....fika det första vi gör när vi kommer är ett måste, sen är  vi redo att börja=)

Som vanligt tar ju såna där utflykter lite extra på mina krafter....så igår,tisdag,var det lugna gatan här.
Men det är inte fy skam att bara vara hemma heller;)
Lite kortspel, en prommis och på eftermiddagen kom våran lånehund Bobo;)
Jag njuter verkligen av att bara få vara med mina närmaste!
Kvällen tillbringades vid köksbordet med kortleken och yngsta och äldsta barnet;)

Idag,onsdag,har det blivit en riktigt skön promenad med Bobo på förmiddagen(vilket knepigt höstväder vi har!! varmt som bara den;)), fikabesök av svärmor o svärfar, sen var det dax för Patrik att börja jobba igen.....då drog jag och alla tre barnen(eller snarare ungdomarna) till stan för en bowlingmatch=)
Jag tänker ofta,ofta att jag är så lyckligt lottad som har just de här ungarna!! ♥
Det är så kul att de vill göra saker tillsammans allihop....LIVSKVALITÉ!!!
Det är ju inte skitsmart av mig att ge mig på sånt som bowlingmatcher....men det är helt klart värt den värk som kommer efter!!
Men jag tar i alldeles för mycket...men det är bara för att det är så kul:)
Nu ligger jag här i soffan med en arm som värker som attan, ett ben som hugger när jag går och en nacke som talar om att jag varit stygg mot den........Men va f-n ....mysigt har vi haft!!
Bobo har åkt hem igen...så nu känns det tomt o tyst här - inga små tassar som låter mot golvet.
Men istället har vi fått tillbaka Matilda(sonens flickvän) ....de har liksom bytt av varandra: i går åkte Matilda iväg med familjen när de lämnade Bobo ( de hör ju till samma familj de om det inte framgått av historien), och idag kom hon tillbaka när Bobo åkte hem;)
Det är så kul att hon är här också.Om det är Bobos små tassar som hörs när han är här, så är det Viktor som hörs när Matilda är här.....han blir så otroligt tossig o lever om  så fort Matilda är här - kan det vara kärleken som gör honom sån tro?!;)
Men kul är det att få ha ungdomarna här...även om jag kan få spunk på Viktor när han härjar som mest;)

Nu har alltså mer än halva lovet gått.....men än återstår några dagar att njuta av!

Ha det gott kamrater....glöm inte att njuta av dina närmaste!
Gör roliga saker tillsammans...det är en investering;)


              
                               Passade på att göra Bobo till Brynäsare igår;)
             Till hans familjens stora fasa....som de stora Djurgårdsfans som de är:D


              
                När jag går bakom mina tre älsklingar så här å ser dem tillsammans
                                    så kan hjärtat bara svämma över...♥


                                
                                   ♥                           ♥                             ♥

 
 

 


RSS 2.0